onsdag, april 01, 2009

"Nejikomu sa saigo ni sashihiki zero sa sou dayo"

Jag känner mig dålig på att skriva... Glömmer bort det hela tiden.

Det kändes skönt att komma hem i lördags, även om det vara var ett dygn. Jag fick träffa Vickan en sväng också för att ta kort på henne till reportaget för magasinet. Det blev riktigt fina kort! Riktigt nöjd blev jag med ett kort. Man ser halva Vickan utefter ena kanten och sen är det bara vägg. Fin fin.

Jag redigerar Mitras text och fotoreportage. Fotoreportaget är nästan klart. Endast rubrik och ingress som fattas. På textreportaget fattas ingressen och sen är det mest finputsning som skall göras. Jag har lite småproblem med den, men det skall nog gå bra skall vi se. Skall klura lite på det i morgon. Har ju även hela torsdagen på mig så det är inga problem. Bör vara klart innan morgondagen är slut. Är det så så tänker jag ta sovmorgon på torsdag. Jag tänker då fan inte gå ner till 9 bara för att sitta där och titta när alla layoutar det sista på sina sidor. Nej, då sover jag fram till 9 och gör iordning mig och går ner när jag är klar. 

Det känns som om det är lite oklarheter med instruktionerna... vi skrev in alla instruktioner om magasinet på första sidan i mallen, men ändå glömde vi vissa saker. Sen blev det lite krångel när folk skulle börja layouta för de öppnade bara mall-filen rakt av. De skulle öppna InDesign först, gå in på arkiv, öppna och klicka sig in på tidnings-servern för att sedan gå in på magasinsmappen och klicka EN gång på filen mall.indd. Sedan går det att välja om man vill öppna filen som original, kopia eller något mer som jag aldrig minns... De alternativen finns längst ner i öppningsrutan. De skulle markera alternativet Kopia och sedan öppna den. Jag fick förklara det där flera gånger...

Ibland är det lite drygt att vara bland de bästa.

Det låter lite som om jag skryter, och det kanske jag gör också. Men jag är ganska säker på att jag är bland de bästa i klassen på InDesign. Emil och Putti (Mutti, Mirta, Mitskit, Shanti, Muttan, Spiggis, Mitra, mf.) är ju också bland de bästa på att hitta och veta alla verktyg mm i programmet. Hur det är med allas vår Kaiser vet jag inte riktigt. Sen är det några i klassen jag inte har någon större koll på också... Som Annika och Ia. Jag vet inte riktigt hur mycket de kan.

Möh, jag kanske inte ska skriva alltför mycket nu. Jag måste väl sova egentligen. Sovit ganska konstigt de senaste veckorna. Jag har absolut ingen som helst lust att sova, utan vill bara ligga vaken hela nätterna och glo på Anime. Detta resulterar i att jag är vaken till efter 12 jämt och till efter 1 väldigt ofta. Ibland även till efter 2-3. Ganska dumt... Jag var ju duktig ett par veckor där när jag först skaffade mentala avslappningen och insomningprogrammet... Sen fick jag bara lust att vara vaken länge.

Jag har inte lika svårt för att somna nu som jag hade förut, men jag har verkligen ingen lust att sova. Jag borde börja trötta ut mig på eftermiddagarna-framåt kvällarna- för att bli trött tidigare.

Jag drömde något konstigt i morse... Det var något med Emil och den här... Jag vet inte riktigt vilket ord jag ska använda... Men jag kan väl säga handikappade... Ja, något med Emil och den här handikappade killen från skrivarlinjen. Väldigt konstigt... Jag förstår ingenting. Det var liksom Emil, men ibland så förvandlades han till den här andra skrivarkillen. Jag kommer inte ihåg så mycket... Bara att det var Emil, han den andra och ett badhus av något slag. Jag vill så gärna minnas vad det var, men det gör jag inte... Undrar om jag skall sätta klockan på strax före 7 i morgon, vakna, ställa om till 8 för att sedan somna om och se om jag drömmer något då igen. Kan vara intressant.

Jag borde börja med den där grejen igen... Någon typ av meditation kan man kalla det. Intala sig själv att vakna efter varje dröm under natten och när man gör det, skriva upp i ett speciellt block. Jag har aldrig lyckats med det, men jag försökte inte så länge. Får jag inget resultat brukar jag tröttna ganska snabbt. Det är så med väldigt mycket.

det påminner mig om att jag inte målat så mycket sedan jag slutade gymnasiet. Jag borde börja med det igen. Kanske kan jag fortsätta med målningen jag började med runt jul. Jag kan jobba lite med den under påsklovet.

Aja, vi får se hur det blir med det.
Nu ska jag sova!
Puss på er <3
PS. Låten är Asian Kung-Fu generation - Haruka Kanata

Inga kommentarer: