söndag, februari 14, 2010

"Right now we're standing here in line"

Jag måste erkänna att jag är besviken över gårdagen. Den informationen jag fått var att vi skulle ha en "prata ut"-kväll. Där vi alla skulle få ventilera våra känslor och prata ut om saker vi tänkte på och oroade oss över. Gjorde vi det? Nej. Det blev handla, laga mat, äta, lyssna på musik, snacka, äta efterrätt och snacks, dansa lite i vardagsrummet, prata och sedan krogen. Inte alls som jag föreställt mig att det skulle vara. Jag var beredd på att försöka öppna upp mig. Men det fick jag inte.

Jag har bestämt mig för en sak. Jag ska sluta gå runt i skitkläder varje dag. Jag ska börja ta på mig mer vardagliga kläder. Jag ska börja sminka mig varje dag, även om jag inte ska någonstans. Detta för att jag ska må bra med mig själv, för att jag kanske ska kunna se något bra med mig själv.

När jag är sminkad och har lite finare kläder på mig mår jag bättre. Jag trivs bättre med mitt utseende då. Därför tänker jag fortsätta sminka mig. Även om jag mår skit. För om vi får oväntat besök slipper jag känna att jag vill gå och gömma mig för att jag inte är sminkad, inte duschat på ett par dagar, inte borstat håret och har samma kläder som jag hade för flera dagar sedan. Oftast ett linne och leggins. Men nu är det slut med det.

Jag ska också försöka träna lite. För mig själv. I mitt rum. När jag är ensam och ingen kan se mig. Då slår jag på datorn och sätter igång Zumba. Det är i alla fall något. Ta mig ut vet jag inte om jag kommer känna för, men att jag ändå gör något är ett steg framåt, i rätt riktning.

Krogen igår... Det var väldigt lite folk när vi kom dit. Det var bra musik så jag kände mig peppad och relativt lugn. Men sen... Då började folket strömma in. Ganska snart var det nästintill packat på B&S. Jag fick panik. Inte synligt kanske, men inombords. De andra såg säkert att jag inte kände mig bekväm, och Vickan försökte få mig att tänka på ett annat sätt, genom att föreställa mig att alla gick runt i underkläder. Kul idé, men fungerade inte riktigt för mig. Det var fortfarande för mycket folk. Vi dansade en stund och jag kände mig fruktansvärt obekväm. Det kändes inte alls bra. Folket kom närmare och närmare, det fanns ingen utväg.

Jag gick därifrån. Jag sa till de andra att jag inte klarade av det och sen gick jag. Emma följde med, för hon tänkte att hon lika gärna kunde dra om jag skulle hem. Men hon skulle inte hem.

Det var ett för stort steg för mig. Att gå ut på krogen en lördagkväll som bland det första jag gör när jag bryter min isolering. Nej, mindre steg i framtiden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena!

Läste några av dina tidigare inlägg och jag beklagar att du känner dig nere så ofta (-_- ) Jag har också varit deppad en del och det är inge kul! Och att du inte får träffa din kurator är ju inte bra det heller... Men var på dom och ring tills de ger dig en tid!

Nu när M24 gigget är över och du inte har ngt att göra om dagarna har du massor av tid att göra ngt produktivt! - Så tänkte iaf. jag när jag satt i exakt samma sits när jag kom hem ifrån Japan.
Jag satte mig då ner och skrev en bok! Fick jag den utgiven? Hell no! :3 Men nu kan jag iaf. säga att jag har "skrivit en bok" och att jag har presterat ngt. Du gillar ju att skriva, så varför inte prova? Men, det tar tid, så var beredd :(
Min andra historia om Pierre fick jag inte heller utgiven, men ändå bättre respons från vissa av förlagen, men nu när jag håller på och gör en serie av den (bara 20 sidor kvar nu!) så kanske det kan bli ett nytt ess i skjortärmen att slänga ut någonstans.

Och angående soc... Jag avskydde också tanken av att gå till soc. men det är inget onormalt idag. Verkligen inte i dessa tider. Så gå dit - det är värt det och det är vi själva som betalar (genom skatterna) för att de ska finnas, så mer power till oss!

Nåja, sköt om dig och gör inget dumt. Snart blir det ljusare och varmare och då kan vi hälsa den här fördömda vintern "bye bye" :) Åh vad jag hatar den här [infoga valfritt svärord här] vintern!!!

Ha det bra!
/T - Den andra M24 praktikanten ;)