onsdag, december 31, 2008

"I would give anything I own, give up my life, my heart, my home"

Det är ganska sjukt, egentligen. Hur man kan glömma så lätt. Jag har varit med flera personer och haft förhållanden med några stycken. Konstigt nog har jag glömt. Jag kom på för någon månad sedan att jag haft en flickvän. Det hade jag totalt förträngt.

Är det verkligen normalt att glömma en sådan sak? Borde inte det vara något jag minns för evigt och aldrig glömmer? Jag minns min första pojkvän, min första kyss och första gången jag hade sex. Men jag hade glömt min flickvän... Varför? Jag vill minnas sådana saker.

Jag minns första tjejen jag blev intresserad av. Men inte min flickvän!
Jag minns första killen jag var kär i.
Jag minns första gången jag drack alkohol.
Jag minns min första cigarett.
Jag minns när jag och min syster badade i hinkar när vi var små och jag endast var två år gammal!
Men att jag hade en flickvän när jag var 17, det minns jag inte.

Jag saknar henne.

Minnet är konstigt. Man minns små obetydliga saker som inte har någon som helst mening. Men vissa stora saker, som man vill bevara, de försvinner från minnet och kommer tillbaka flera år senare, om någonsin!

Jag minns första gången jag skar mig. Det syns fortfarande, om man tittar noga och vet var man ska titta. Två svaga ljusa streck på sidan av höger handled. Knappt synliga.

Jag minns första dagen i gymnasiet. Jag var nervös. Jag var rädd för att jag inte skulle få några vänner. Dumt att oroa sig. En månad senare hade jag hur många vänner som helst! Fler än jag någonsin haft.

"Vill du dejta mig?"
Det är vad hon sade till mig. Jag sken upp som en sol och sade "Ja!". En puss och sedan var det vi.

Det är en som kille från min grundskolaklass. Han hördes nästan aldrig. Man lade inte märkte till honom. Han var tystlåten och tillbakadragen. Är inte det samma sak, förresten? Hur som helst. Efter nian glömde jag bort att han funnits. Hade totalt glömt bort honom fram till en dag några år senare. Namnet dök upp i huvudet på mig och jag började fundera: "Har jag haft en klasskompis vid namn Pontus?"
Jag hade glömt honom. Jag litade inte ens på mitt eget minne! Trodde jag fantiserat ihop allt. För att vara säker tittade jag i en gammal skolkatalog. Mycket riktigt, där fanns en Pontus. Hur kan jag ha glömt?! Vi var ingen stor klass!

Jag vill inte glömma. Jag vill minnas allt.

Give me my memory back!

Inga kommentarer: